Prednosti spalnice po meri

Glede na to, da je na trgu notranje opreme, pri spalnicah, mogoča izbira med tipskimi in že vnaprej izdelanimi spalnicami ter spalnicami po meri, si v našem tokratnem zapisu, oglejmo prednosti, ki jih prinaša odločitev za spalnico po meri.

Spalnica po meri v celoti izkoristi prostor kot želimo mi

Če je naš spalni prostor nevsakdanjih oblik ali, če je naša spalnica manjša ali se celo nahaja v mansardnem prostoru, bo odločitev za izdelavo spalnice po meri, sigurno prevladala nad tipsko spalnico zato, ker pri po meri izdelani spalnici preprosto sami odločamo o dimenzijah posameznega pohištva.

izdelava postelje po meriČe je standardna globina garderobne omare v spalnici, približno 60 cm, to ne pomeni, da so vsi prostori za spalnice narejeni in predvideni tako, da vanj dobimo klasično in standardno tudi garderobno omaro.

Če si damo izdelati spalnico po meri, je lahko naša garderobna omara ožja, sega do stropa, širša ali daljša – skratkaprilagojena dimenzijam prostora, ki ga imamo na voljo.

Pri spalnici po naročilu sami izbiramo barve. S tem pa tudi stil spalnice.

Kdor se redno sprehaja med ponudbo spalnic na slovenskem in tudi tujem trgu, ve, da je pohištvo za spalnice, praviloma v toplejših tonih in nevtralnih barvah.

Hkrati pa je treba vedeti, da je vso pohištvo za spalnice, ki je izdelano vnaprej že med seboj tudi barvno in estetsko usklajeno.

Če imamo za našo spalnico drugačne želje, npr. želja po moderni spalnici, ali želja po temnejši oz. svetljejši spalnici, je edina pot, da pridemo do nje zato ta, da si damo izdelati spalnico po naročilu.

Pri spalnicah po meri je samo med osnovnimi barvami na voljo čez 40 osnovnih barvnih, pastelnih barv, tem sledijo še visoko sijajne barve, nato imamo še celo paleto naravnih lesnih tonov, hkrati pa lahko barvno zraven uskaldimo tudi steklene površine in ogledala. Tudi stekla in ogledala v spalnici so možna v več kot 40 barvah.

Če potrebujemo v spalnici kak dodaten element

Najtežje je pri spalnicah, po tem, ko že nekaj let živimo v njih, najti čez čas ustrezne po barvi in vrsti materiala dodatne kose pohištva, ki jih v spalnicah prej ali slej, vedno zmanjka.

Recimo če čez čas naša spalnica potrebuje novo pisalno ali garderobno mizo, ali če si želimo omisliti tudi dodaten prostor za odlaganje posteljnine npr. pod posteljo, bomo bistveno lažje prišli do takšnih elementov, če se bomo odločili za spalnico po meri.

Navsezadnje spalnice po meri omogočajo tudi postavitev npr. dvižnih postelj, pogradov po meri (v otroških spalnicah), dodatni nizkih komod, postelj, ki se pospravijo v omare (za manjše spalncie), itd…

Če potrebujete svetovanje za spalnice po meri, priporočamo, da se obrnete na zgornjo povezavo v tem prispevku.